Rádio Impuls, (khl) 22-02-2012 19:14:27
Ministr práce a sociálních věcí (TOP 09) v pořadu Impulsy Václava Moravce mluvil o zmrazování penzí. Jaromír Drábek na Rádiu Impuls vysvětloval: „Na Ministerstvu práce a sociálních věcí žádnou takovou změnu nepřipravujeme, dokonce o ní ani nediskutujeme.“ Na otázku, jestli by byl schopen říct ministerstvu financí – „jen přes mou mrtvolu“, – Drábek řekl: „To se říká skutečně velmi obtížně, stát má jenom omezené množství prostředků.“ Drábek mluvil na Impulsu také mluvil o novém systému vyplácení dávek. Další kolaps prý rozhodně nehrozí. Lépe se má pracovat i úředníkům. Kritika systému je prý nepatřičná. Impulsy Václava Moravce s Jaromírem Drábkem Rádio Impuls vysílalo ve středu 22. února v 18:00.Václav Moravec: Považujete problémy s počítačovým systémem na výplatu za vyřešený?
Jaromír Drábek: „My jsme řekli, že v únoru se bude stabilizovat funkčnost toho systému a že v březnu budeme intenzivně pracovat na uživatelském komfortu, pokud už nyní se velmi intenzivně pracuje na uživatelském komfortu, tak se i dá říct, že jsme v předstihu, ale já to nechci přeceňovat.“
Eurozpravy.cz: Zmrazí vláda důchody? Drábek se snažil vysvětlit, co bude (22.02.2012)
Parlamentní listy: Kalousek na mě netlačí kvůli zmrazení důchodů, dušuje se Drábek (22.02.2012)
První zprávy: Drábek: Zmražení důchodů nechystám (22.02.2012)
Eurozpravy.cz: Drábek: O softwaru na sociální dávky se mi nezdá (22.02.2012)
Eurozpravy.cz: Zmrazí vláda důchody? Drábek: Nic takového nepřipravujeme! (22.02.2012)
Eurozpravy.cz: Ministr Drábek o zmražení důchodů: Nic takového nepřipravujeme (22.02.2012)
Diskuse ke článku:

OČEKÁVANÉ UDÁLOSTI